Recent Mindpepper nieuws

Mindpepper bij de Universiteit van Nederland

Jaren geleden, toen Prof. Dr. Peter Beek onderzoek deed naar bewegingsleer hielp Michiel Hesseling van Mindpepper hem door te jongleren met allerlei apparaten op het hoofd of voor de ogen. Hoeveel moet je nog kunnen zien van het topje van een bal om nog door te kunnen jongleren met 5 ballen? Dat bleek heel erg weinig te zijn. Waar kijk je naar als je jongleert en dat soort vragen.

Dagvoorzitter gemeente Amsterdam

ANWB, SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineen geslagen om het aantal ongelukken in het verkeer van de hoofdstad terug te dringen. Daartoe is een nieuw meetinstrument voor de veiligheid op infrastructureel niveau gelanceerd: de Netwerk Safety Indicator. Tijdens de bijeenkomst werd het instrument uitgelegd door Gert Jan Wijlhuizen (SWOV) en onderstreepten Ferry Smith (ANWB algemeen ledenbelang), Peter van der Knaap (SWOV) en Senta Modder (Verkeer en Openbare Ruimte, gemeente Amsterdam) hun productieve samenwerking.

Small world

Vrienden van ons in de Verenigde Staten hadden voor PayPal op een beurs voor Open Source Software gewerkt. Deze beurs kwam in oktober naar Amsterdam. Deze vrienden hadden ons bij PayPal aangeraden. En zo stond Mindpepper op 26 en 27 oktober op de OSCON beurs in de RAI. In opdracht van PayPal, platina sponsor van dit event, gaven wij jongleerles aan de bezoekers van deze beurs. Ik schat dat we in 2 dagen zo’n honderd mensen hebben leren jongleren. Hard werk, maar ook heel leuk. En PayPal had de nodige reuring bij hun stand en dat was de bedoeling!

Tweede leven voor wol

Vorige week weer een wolact in Duitsland gedaan, in het Duits, voor een grote bank. Ik vertelde aan het einde dat de wol niet in de prullenbak gaat, maar een tweede leven krijgt met sociale projecten of voor scholen e.d. Hier zijn een paar foto's met het resultaat van verschillende wolacts. Er gaat aardig wat wol naar een dame die erg van breien houdt. Zij maakt onder andere truien, mutsen, sjaals, die daarna naar Polen worden gestuurd en aan mensen worden gegeven die het niet breed hebben. De andere foto's zijn van een project bij Pinkster Putten. 

Mindpepper van de maand

januari 2018

Ijsberg

december 2017

Pooh

november 2017

boss versus leader